LITTLE KNOWN FACTS ABOUT OVULASYON HESAPLAMA.

Little Known Facts About ovulasyon hesaplama.

Little Known Facts About ovulasyon hesaplama.

Blog Article

Bir kadının hamile kalabilmesi adına uygulana en önemli testlerden birisi olarak karşımıza ovulasyon testi çıkıyor. Bu testin yapılmasının ardından kişi gebe kalıp kalamayacağı hakkında bilgi sahibi olmaktadır.

Ovulasyon testlerinin ne zaman ve nasıl uygulanması gerektiği ile ilgili ayrıntılı bilgi için: (bkz: Ovulasyon Testi Nedir) Ovulasyon tarihi nasl hesaplanır konusunda ayrıntılı bilgi için (bkz: Ovulasyon Tarihi Hesaplama)

Testin fiyatı: Ovulasyon testi zaman zaman tekrar yapılmasını gerektirebileceği için kimi insanlara göre pahalı olarak kabul edilebilir.

Rahim ağzı kayganlaşır ve yumuşar. Burun kıvamının sertliğine benzer yapısı, dudak gibi yumuşak bir hal alır. Ayrıca yükselmeye başlar, artworkık elinle ulaşmakta zorlanacağın bir yerde bulunur. Rahim ağzının bu durumu, hamile kalma günlerinin yaklaştığını gösterir.

Nedeni saptandıktan sonra uygun tedavilerle adet düzeni sağlanmaktadır. Aksi takdirde rahim kanseri riski artmaktadır.

Gebe kalmak istiyorsanız ovulasyon hesaplama (yumurtlama) zamanı ve buna göre ilişki tarihini bilmek işinizi kolaylaştıracaktır. Genellikle kadınların adet periyotları 28 günde bir olur.

Bu nedenle, servikal mukusunuzu takip etmek ve try these out doğru yorumlamak, hızlı bir şekilde gebe kalmanız açısından dimensions zamansal olarak gardenımcı olur.

İdrar kesesinin yeterli boşalamamasına neden olan idrar kesesi sarkması, Şeker info hastalığı gibi hastalığı olanlar.

Doktorunuz aynı zamanda adet düzeninizi de soracaktır. Bunun için bir takvim üzerinde adet başlama ve kanama zamanlarının işaretlenmesi sizing lawnımcı olacaktır.

Yumurtlama dönemi; yumurtanın folikül advertı verilen kesecikten follop tüplerine bırakıldığı zaman aralığıdır. Sağlıklı kadınlarda ergenlik döneminden başlayıp menopoza girene kadar her ay gerçekleşir.

Bir kadın, son periyodun başlangıcından yaklaşık 10 gün sonra seti kullanmaya başlamanmasını isteyebilir.

Ultrason kontrollerinin de düzenli olarak sağlanması önemlidir. Ultrason, rahim ve yumurtalıkların şeklini ve boyutunu kontrol eder ve ayrıca yumurtalıklarınızın PCOS semptomu olan polikistik olup olmadığını belirler.

Myomlarınız varsa ya da geçmişte olduysa, doktorunuz tarafından düzenli bir şekilde kontrol edilmelisiniz. Düzenli kontroller yaptırmak ve uyarıcı belirtiler hakkında dikkatli olmak tedavi gerektirebilecek değişikliklerden haberdar olmanıza yardımcı olacaktır.

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile details en çOkay tıklanan, en geniş içerikli web page"

Report this page